zichtbaarheid of gezien worden

Zichtbaarheid of gezien worden?

Jezelf profileren, je talenten uitdragen, successen vieren…
Het is opvallend hoeveel organisaties medewerkers in deze tijd aanmoedigen om ‘zichtbaarder’ te zijn. In persoonlijke doelstellingen komen deze punten dan ook steeds vaker naar voren. Maar wat vraagt dit als je eerder introvert bent dan extravert en de focus vaker legt op de inhoud van je werk in plaats van op jezelf?

In gesprek over dit onderwerp blijkt al snel dat zichtbaar worden geen kunstje is en zeker geen kunstje om na te bootsen. Vaak gaat het om het vertrouwen jezelf te laten zien, op jouw manier, op jouw moment. Dit kan ingetogen zijn, maar (voor wie dit wil zien!) toch zeker zichtbaar.

Introverte mensen horen regelmatig dat ze te bescheiden zouden zijn, of afstandelijk overkomen. Extraversie lijkt wel de norm van deze tijd. Een extravert persoon richt zijn energie in het algemeen naar buiten, op personen en activiteiten. Extraverte mensen lijken hierdoor energieker en actiegerichter.

Maar de andere kant van het zichtbaarheidverhaal is dat van de waarnemer: heeft deze wel voldoende oog voor de (introverte) ander? Introverte mensen kunnen vaak goed luisteren en observeren. Ze zijn rustig en weloverwogen en bereiden hun verhaal meestal goed voor, waardoor dit onderbouwd is en doordacht. In de meeste beroepen zeer waardevolle eigenschappen!

Of je nu introvert bent of extravert: in een werksituatie telt uiteindelijk vaak het effect van je gedrag: de manier waarop je je omgeving beïnvloedt.

Tornak beschikt over ervaring en methodieken die eenvoudig laten zien wat het effect is van je gedrag in de werkomgeving. Ze sluiten aan bij wat er al is, in plaats van bij wat er nog ontbreekt. Op deze manier ervaar je eerst de ‘grond onder je voeten’, om vervolgens duidelijker je pad uit te zetten: op jouw manier en in contact met de omgeving!

Zelf ontdekken hoe je op jouw manier je invloed kan aanwenden? Klik hier voor meer informatie of neem contact op via (030) 232 17 36.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *