• MENSEN VAN TORNAK

Schermafbeelding 2015-10-23 om 00.35.39Pim Verheijen
Zoals elke Rotterdammer stroopt hij zijn mouwen op om ervoor te zorgen dat wat bedacht wordt ook daadwerkelijk ten uitvoer komt. Als partner en mededirecteur van TORNAK is zijn kernactiviteit het ontwerpen en uitvoeren van action-learning programma’s op het gebied van projectmanagement en organisatieontwikkeling. Pim vervult daarin vaak de rol van programmamanager. Naast zijn Tornakactiviteiten vervult Pim nevenfuncties als bestuurslid van de NSCU, directeur CapCloud en is hij partner van ‘Eurians’.

Schermafbeelding 2015-10-23 om 00.30.41Rene Rol
Rene maakt heldere analyses en geeft scherpe feedback die mensen in hun waarde laat. Samen met Pim is hij directeur en grondlegger van Tornak. In organisaties komt hij snel ‘leerstoornissen’ op het spoor waardoor er beweging ontstaat in vaste patronen en ruimte ontstaat voor ontwikkeling. René straalt veel energie uit en toont op alle niveaus van de organisatie lef. Hij hecht aan authentiek leiderschap en brengt dit ook zelf in de praktijk. Zijn bagage ’door de jaren heen’ maakt hem breed inzetbaar.

MariannevanalphenMarianne van Alphen
Marianne’s motto is: doen waar je goed in bent en hopen dat de wereld daar een stukje beter van wordt. Vanuit grote betrokkenheid en een open houding is wat de ander zegt of doet haar niet gauw te gek. Ze is een meester in improviseren en weet vaak een verrassende draai te geven aan vastgeroeste situaties.
Haar no-nonsense aanpak gecombineerd met haar warmte maakt Marianne bijzonder toegankelijk.

Corrinna VolckmarCorinna Volckmar
Is door haar analytisch vermogen een kei in het meedenken met klanten om een passend antwoord te vinden op hun vraag. Zij is ervaren in het ontwerpen van programma’s voor medewerkers die in een veranderende situatie hun rol moeten hervinden. De communicatieve vaardigheden die daarbij horen traint zij met een gezonde dosis humor en relativering. Ingegeven door haar (Duits/Amerikaanse) achtergrond is zij graag internationaal bezig, en voelt zij zich op haar best als zij werkt met groepen uit verschillende culturen of landen. Sinds een jaar houdt zij zich ook bezig met de ontwikkeling van ‘CapCloud’ waarin haar methodische manier van werken haar kracht is.

Wijna ScheringaWijna Scheringa
Werkt als hoofd van de financiële administratie sinds 2004 bij Tornak. Daarvoor was zij financieel medewerkster bij een productiebedrijf. Met kennis van zaken en beide benen op de grond weet zij medewerkers en klanten te overtuigen van het belang van zorgvuldig en snel afhandelen van financiële zaken. Met belangstelling voor de inhoud van het werk houdt zij zicht op het kostenplaatje en weet dit aan anderen ook duidelijk te maken. Door haar nuchtere inslag en humor weet zij ook in spannende tijden de rust te bewaren. Wijna woont (met veel plezier!) in de Beemster.

Addo Hommes

Addo is sinds jaren actief als organisatieadviseur op het gebied van organisatieontwikkeling op het terrein van projectmanagement, kwaliteitsmanagement en leren & ontwikkelen. Zijn brede ervaring deed hij op in vastgoed & bouw,  zorg & welzijn (sociaal domein) en overheid. Vanuit de optiek ‘doen wat nodig is’  vervult hij onder andere de rol als adviseur, trainer, procesbegeleider, auditor en/of projectmanager.

Estelle de HinghEstelle de Hingh
werkt sinds eind 2011 als adviseur bij ‘CapCloud’ en Tornak. Ze denkt graag mee met de klant over hoe de ontwikkeling van medewerkers en organisatie geoptimaliseerd kan worden door gebruik te maken van systemen. Estelle heeft oog voor het verbinden van de harde en zachte kanten van de organisatie. Zij doet haar werk graag in écht contact met de ander. Door haar niet-beoordelende en positieve benadering weet zij snel vertrouwen te winnen en kan zij mensen meekrijgen in een veranderingsproces. In haarvrije tijd ontwikkelt zij zich tot kindercoach om kinderen te leren vrolijker door het leven te gaan!

Angelique de Laat
Met veel plezier begeleidt Angelique organisaties en teams in het ontwerp en in de uitvoering van hun veranderproces,  en het individu bij zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Hierbij hanteert zij een coachende en faciliterende stijl. Het geeft haar veel voldoening om de effectiviteit van de organisatie en het individu te helpen vergroten. Haar kracht ligt in het samenwerken met de klant en het leggen van verbindingen tussen de harde en de zachte aspecten van de organisatie. Zij denkt daarbij eerder in mogelijkheden dan in onmogelijkheden. Sensitiviteit, betrokkenheid en bezieling typeren haar.

Maaike JongepierMaaike Jongepier
Werkt sinds het allereerste begin voor Tornak. Haar antropologische achtergrond en ruime internationale ervaring maken dat zij affiniteit heeft met opdrachten op het gebied van leiderschap en cultuurverschillen. Maaike houdt zich daarnaast in samenwerking met verschillende partners bezig met het ontwikkelen van nieuwe regievormen voor maatschappelijke vraagstukken. Reacties van klanten op Maaike’s manier van werken zijn: inspirerend, kritisch en verbindend.

Joost van Grieken
Na een carrière binnen de productie van levensmiddelen en een internationale managementfunctie bij Unilever heeft Joost in 2005 het roer omgegooid en is zich gaan richten op waar zijn hart werkelijk ligt: de ontwikkeling van mensen en teams. Hierbij komt zijn ervaring als manager bij verschillende bedrijven vaak goed van pas. Hij coacht individuen op persoonlijk leiderschap, competenties en loopbaanvraagstukken, begeleidt teams om meer uit de samenwerking te halen en geeft diverse trainingen.

Deny de Jong
Deny is sinds 1981 actief in de wereld van NGO’s, maatschappelijke organisaties en particuliere initiatieven, goede doelen en de overheid. Hij is directeur van Offspring Community Building, trainer en adviseur en werkt regelmatig samen met Tornak.

Marc van der KRogtMarc van der Krogt
Als gymleraar was Marc vroeger al letterlijk bezig met het in beweging krijgen van anderen. In zijn huidige werk bij Tornak stimuleert hij met dezelfde energie mensen stappen te zetten tijdens hun persoonlijk ontwikkelavontuur. Marc is open, direct met respect, en houdt van de uitdaging.

Marijke HamersveldMarijke van Hamersveld
Werkt graag aan zichtbare resultaten. Haar sterke kant is het enthousiasmeren van anderen om aan de slag te gaan met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij staat vanuit haar werkervaring dichtbij de praktijk en confronteert anderen duidelijk en met respect.