Heb jij het lef om de regie over je ontwikkeling in eigen hand te nemen? Durf je jezelf echt aan te kijken in de spiegel? Bij steeds meer woningcorporaties schrikken medewerkers daar niet van terug.

Dit jaar hebben medewerkers van Portaal, Vestia, Ymere en Stadgenoot via de Corporatie Academie de bal bij zichzelf gelegd. Zij maakten gebruik van de 360 graden meting ‘Invloed’. Een kijkje in de spiegel als het gaat om je persoonlijke stijl van beïnvloeden. Niet onbelangrijk in een praktijk waarin verantwoordelijkheden uitbreiden en rollen volop in ontwikkeling zijn.

Het 360 graden instrument INVLOED is ontworpen voor de ontwikkeling van professionals die in hun organisatie een ‘spin in het web’ rol hebben. Zij oefenen invloed uit op hun omgeving zonder dat zij zich kunnen beroepen op formele macht.

Op 20 gedragsdimensies wordt in kaart gebracht in welke mate bepaald gedrag wordt ingezet om de omgeving te beïnvloeden en medewerking te krijgen van collega’s, managers en ketenpartners. Hierdoor wordt het mogelijk om in gesprek te gaan over overtuigingen, gedragspatronen en persoonlijke motivatoren. Zo kan elke professional in korte tijd zichtbare resultaten behalen en met meer plezier en effectiviteit in het werk staan.

Reacties van deelnemers:

‘’Het feedbackboek was voor mij een eyeopener op het gebied waarop  ik mijzelf onderwaardeer. De feedback van waarnemers vind ik stimulerend en fijn om te lezen. Ik hoef me dus minder druk te maken of het wel okay is wat ik doe en inbreng.’’

‘’Nooit gedacht dat waarnemers mij zo’n helder beeld zouden kunnen geven van hoe mijn gedrag overkomt!’’

‘’De intenties die ik heb zijn lang niet altijd zichtbaar voor de omgeving…’’

‘’Ik vond het  confronterend om te zien dat mijn eigen waarneming soms zo verschilt van die van mijn waarnemers: leerzaam!’’

Meer informatie?

Geïnteresseerd in een spiegelgesprek? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact op!