• KLANT CASE RIJKSGEBOUWENDIENST

    VERANDERING

PROJECTMANAGERS EN MEDEWERKERS: VAN ZORGEN VOOR NAAR ZORGEN DAT …

Logo+RgdVan ‘Uitvoering naar Regie’ is de naam van het traject dat Tornak in samenwerking met Oranjewoud ontwikkelt voor de Rijksgebouwendienst (RGD) in Den Haag. Alle 210 medewerkers van de Directie Projecten van de RGD doen mee aan deze transitie. Insteek is om een verschuiving te laten plaatsvinden van ‘zelf uitvoeren’ naar het aansturen van marktpartijen wanneer dat efficiënter is. Hiertoe wordt van medewerkers verlangd dat zij een overgang maken van ‘zelf uitvoeren’ naar zorgen dat partijen in nauwe samenspraak doen wat is afgesproken. Meer gebruik van de kracht van de keten is hiertoe een belangrijke pijler.

In een Leerwerktraject dat zich uitstrekt over enkele maanden verkennen medewerkers eerst met elkaar wat deze overgang voor hun persoonlijk, in hun functie betekent. En welke –eventueel nieuwe of andere- vaardigheden dit van hun vraagt. Trainers van Tornak en Oranjewoud helpen de deelnemers zich deze nieuwe kennis en vaardigheden eigen te maken.

RGD-plaatje‘Het is best een omslag die de medewerkers van de Rijksgebouwendienst moeten maken’, stelt Frank van Berkum, onze partner bij Oranjewoud. ‘Regievoeren betekent heel helder hebben welk eindresultaat je wilt bereiken en vervolgens de vrijheid aan de markt geven in hoe ze dat gaan bereiken. Dit betekent dat je deels moet loslaten en tegelijk grip gaat inbouwen in je contracten. Wij hebben inhoudelijke kennis over contractvorming en we maken ook de vertaalslag naar welke vaardigheden en houding nodig zijn voor regievoeren. Tornak weet vervolgens heel goed hoe je dit kunt trainen door action-learning. Door onze kennis en ervaring te bundelen, hebben we vier uitgebalanceerde trainingsdagen voor de teams van de Rijksgebouwendienst ontwikkeld.’

TORNAK WERKT SAMEN MET

Enza zaden
Rijkswaterstaat
Neerlands diep
KPN
Gemeente Rotterdam
AON
DeliXL
RIVM
Postnl
Rijksgebouwendienst