• KLANT CASE JONGERENWERK ROTTERDAM

    Competiemeting

JONGERENWERK VAN ROTTERDAM OP DE KAART

Jongerenwerk is een belangrijke schakel in het Rotterdamse welzijnswerk. Het project KLASSE versterkt de kwaliteit hiervan door Jongerenwerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling als professional.

KLASSE startte in 2008 in opdracht van de directie Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS) Rotterdam. Bij de ontwikkeling en uitvoering zijn verschillende belanghebbende ketenpartners betrokken. De jongerenwerkers krijgen een uitgebreid persoonlijk assessment waarin hun competenties en activiteiten op specifieke resultaatgebieden zichtbaar worden. Er zijn speciaal voor dit doel assessoren opgeleid die ontwikkelgesprekken voeren. De deelnemers verkennen in deze gesprekken hun krachten, leervragen en formuleren hun ambities.

In drie jaar tijd hebben in totaal 176 jongerenwerkers deelgenomen aan het project. Dankzij KLASSE zijn jongerenwerkers in Rotterdam actief bezig met hun ontwikkeling en wordt deze ook aantoonbaar gemaakt. Met behulp van inzichten vanuit KLASSE kunnen gemeentes effectief en doelgericht hun beleid rondom jongerenwerk uitzetten en aanpassen. KLASSE is inmiddels ook met succes toegepast in Zoetermeer.

TORNAK WERKT SAMEN MET

Gemeente Rotterdam
AON
RIVM
DeliXL
Rijkswaterstaat
Rijksgebouwendienst
Neerlands diep
Postnl
KPN
Enza zaden