• Duurzame inzetbaarheid bij DELI XL

    Van scan naar actie

deli-xlDuurzame inzetbaarheid: van scan naar actie

Bidvest Deli XL is een totaalleverancier voor professionele keukens en chef koks in de horeca, zorg- en cateringbranche. Erwin Bommerson van de vestiging Ede zag dat medewerkers moeite hadden om mee te gaan met de verschillende veranderingen in de afgelopen jaren. Daarnaast is het magazijnwerk fysiek zwaar en maar weinig medewerkers houden dit vol tot aan hun pensioen. Hij vroeg Tornak om advies hoe de 300 vaste medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

Alvorens een plan hiervoor te ontwikkelen heeft Tornak een ‘Duurzame Inzetbaarheidsscan‘ uitgevoerd binnen de organisatie. Deze scan brengt kwalitatieve en kwantitatieve facetten van de organisatie in kaart die duurzame inzetbaarheid beïnvloeden. De facetten zijn organisatieopbouw, verzuim, management & beleid en loopbaanmanagement.

Verrassende uitkomst van deze scan was dat DeliXL hoog scoorde wat betreft aanbod voor medewerkers die behoefte aan medische of praktische steun hebben. Echter, aan de preventieve kant viel nog wel wat winst te behalen. Met name op het terrein van ‘eigen regelruimte’. Het advies en de interventies van Tornak richtten zich dan ook met name daarop: hoe zorgen we, binnen de procedures die absoluut noodzakelijk zijn in het kader van kwaliteitsborging, dat medewerkers meer invloed krijgen en voelen op hun werk?

In  het NSCU magazine van juli 2016 vertelt Erwin Bommerson wat dit traject DELI XL heeft opgeleverd. Klik hier voor het NSCU artikel Duurzaamheid.

Ook interessant: ‘6 principes waardoor duurzame inzetbaarheid succesvol wordt‘ van onze collega Caroline Heijmans.

Interesse?

Wil je weten hoe jou organisatie ervoor staat op gebied van duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact met ons op.

TORNAK WERKT SAMEN MET

Enza zaden
Neerlands diep
Postnl
Rijksgebouwendienst
RIVM
Rijkswaterstaat
Gemeente Rotterdam
KPN
DeliXL
AON